Nytt ljus, med lemon doft.Ett ljus som jag och Jennifer köpte i Fredags. Jag älskar elden, ljuset och värmen ifrån stearinljus. De är så himla mysigt. Och det här ljuset doftade fräsht och var stort och fint. Så 49 kronor gick till detta ljus och en B&J i fredags. x) Slänger in lite andra bilder på ljus här nedan.

Btw, man ska inte leka med elden ;)
Ljusen här över är honungsmelon (grön/vit/turkos) och äpple (gröna, fast syns dåligt) och så vanilj (genomskinlig vit) :D

Stolt över mig :3
Jag måste glömt att berätta hur stolt jag är över mig själv. Jag fick MVG på NOprovet i Kemi vi hade :D Jag är väldigt glad över det, faktiskt. Och nu i förra veckan gjorde vi SO prov, som vi inte fått tillbaka, inte matteprovet heller nu när jag tänker efter. Men båda kändes riktigt bra. Och det som bara är stressande är, att jag är nästan jämt sist ut. Men det är väl ändå bra? Då kämpar jag allt vad jag har för att skaffa riktigt bra svar. Men det är väl ändå dåligt? Folk måste ju komma och säga sen:
"Åh, kom du sist? Var det svårt eller? Har du inte pluggat?"
Alltså vad svarar man:
"Nej, jag ville få MVG så jag skrev en sida på varje fråga."

Man bara... Nej.

Men ändå, lite kul är det faktiskt. xD

Idag är det måndag och jag ska städa, skriva, cykla, hälsa på familjen, cykla, träna karate, cykla eh, datorn xD
Tja, en vanlig måndag. Och tänk att idag om en vecka så är det Höstlov. :D <3

Och imorgon då...
Imorgon ska jag och Alice stå i Cafeterian hela dagen! Gud vad underbart! Och allt är tack vare Alice som fick välja vem hon ville stå med. Och hon valde mig av alla 28 i klassen. (Jag räknade bort henne, vi är 29)
Snäll är hon min Alice :D
Så idag spelade vi Bonka Bäver, finns i sjön och 7:an under håltimman i Caffan, som vi kalalr våran Cafeteria. Vi kommer ha redigt kul imorgon. Det kan ni skriva upp!

:D <3

World Tour of SkåneJohan Glans <3

We heart it - Citrus

Vad är Finspång?

Jag stör mig lite på att folk ifråga sätter mig hela tiden.
"Vad är Finspång? Finns det något som heter så? Ofta?"
Alltså, jo, Finspång är en medelstor kommun i Sverige. Och där bor jag.
Vi ligger i Östergötlands län, under Södermanland, halva Stockholm, för er som inte fattar. ;)

Finspång är Sveriges 4:de största knarkar stad. Eh.

Bruksortens äldsta historia är en aning i töcken, men man kan ange 1580 som födelseåret för egentlig industrietablering, då den inflyttade nederländaren Wellam De Wijk, av Johan III på produktion av kanoner och masstillverkning av kulor.
En verksamhet som under släkten De Geer kom att vidareutvecklas och fortleva i över 300 år. Finspång, såsom många andra järnbruk, kom att anställa många olika folkslag, vid sidan av de tidigare svenska, finska och tyska inslagen kom vallonerna bli en ny och dominerande folkgrupp på de svenska bruken.

I Finspång finns en av de sista kägelbanorna i Sverige som är en föregångare till bowling. Ishockeylaget heter FAIK Hockey.  Ridklubben heter Ryttarkamraterna i Finspång "RKF" och har en stor ridskola som även arragerar stora tävlingar
Finspång AIK bandy spelar i Allsvenskan 2009/2010 och har Arena Grosvad som hemmaplan. Finspångs Innebandyklubb spelar i div I.

Finspongamarken är en årlig marknad i Finspångs tätort. Den inträffar vanligen sista fredagen i maj eller första fredagen i juni.
Cityracet är en årlig rallytävling som körs i Finspångs Centrum. Det arrangeras av Finspångs Motorsällskap Vallonerna

1 - 2 maj 2010 genomförs årets orienteringstävling 10MILA i Finspång. Arenaplats vid årets 10MILA kommer att vara Arena Grosvad som är Finspångs idrotts- och rekreationsområde.

Kraftloppet är ett långlopp i löpning på 72 km som kan springas individuellt eller som stafett för lag. Kraftloppet har dessutom ett Maratonlopp för damer och herrar individuellt. Kraftloppet har start och mål i centrala Finspång.

Lars Lagergren & Annette Thörnquist (red.) Finspång - en bit av folkhemmet. Sju uppsatser om ett industrisamhälle under 1900-talet (Norrköping 2006)

Finspång är den kommun som har flest sjöar i hela Sverige

Källa: Wikipedia & Skolan

Bäst för er att ni vet något om Finspång nu ;)
Och btw, Det heter inte Fin-Spång.
Det heter FINN-SPÅNG

Finspång har ca 25 000

:D
:D <3


Johan Glans <3


Ingen träning...

Nu är jag hemma igen.

Pappa skjutsade mig till Storängsskolan, där jag mötte Hassan. Och några minuter senare så kommer Erahlie och mötte oss, då berättade hon att tränaren blivit sjuk och att det lite blir något. Så Hassan och Erahlie gick hem medans jag fick vänta på att pappa skulle komma och hämta mig...

Så de blev ingen träning i Söderköping idag...

Det är synd. ):

Söderköping + Karate

Om några minuter drar jag iväg. 09:30. Jag ska till Storängsskolan för att sedan få skjuts till Söderköping. Där ska jag och Finspångs karateklubb träna karate med Söderköpings grupp. Och det kommer nog bli väldigt kul tror jag. Jag hoppas på att få lära mig mycket, se Söderköping, känna mig tränad och umgås mycket. Jag tänker inte ta med mig kameran, jag vill inte att den 'försvinner' efter träningen.

Söderköping har alltså bjudit in våran klubb att träna med dem under en hel Lördag. Jag kommer tillbaka till Finspång runt 16:30 ungefär. Och då kan jag uppdatera med lite bilder som blev tagna igår och de senaste dagarna, jag måste visa upp vårat vackra vinterlandskap här nere, två timmar, under Stockholm.

Vi ses! :D


Stamps

   

Dessa vackra stamps är bäst :D De symboliserar vad jag gillar bäst :3

Och jag funderar även på att göra egna bilder som symboliserar de bloggar jag läser och lägga in bilderna i menyn så behöver du bara klicka på bilderna och komma till bloggen istället :D

Men det krävs lite tålamåd och tid till det, det blir som inte till denna design x3

We Heart It - Chocolate


Trevlig Helg

Hej Hej ! :D
Trevlig Helg allihopa! Har ni några planer för helgen? Det kan man inte säga att jag har. Men, jo, lite grann. Jag har varit borta nästan varje lördag jag varit hos mamma, så den här helgen stannar jag hemma för att tillbringa tid med familjen! :D

I helgen måste jag även plugga. Jag har ett stort prov i Kemi på tisdag, 4 olika sorters läxor i Tyska, och 2 olika Engelska glosor. Men glosorna och det går alltid bra. Så det gäller nu att plugga stenhårt med NO så jag kan gå på träningen på måndag. Ni vet ju att jag stukade foten, igår var det bättre, men när jag vaknade imorse så kändes det konstigt bara. Så det är lite ömmt nu, men det ska nog vara så om det läker. ^^ För jag har konditionstest  och karateträning på måndag. Och karaten vill jag inte missa, inte heller betygen i Idrott & Hälsa. För jag vill få tillräckligt med poäng i betygen så jag kan komma in på det gymnasiun som jag vill. Och helst skulle jag vilja gå på Kulturama, i Stockholm. Och ja, jag vet, att flytta ifrån lilla Finspång till stora Stockholm är en utmaning och man måste tänkt på allt. Men jag vill gärna få en bra utbildning så jag kan skaffa bra jobb och så, och jag vill bli fotograf, musikfotograf. Det hade varit härligt. Men en dag... Jag kommer tillbaka till Finspång. Såklart.
En gång östgöte, alltid östgöte. :D <3

RSS 2.0